Sosy do mięs

Sosy do mięs to niemal podstawa. Tutaj najbardziej można uwzględnić konkretne sosy pieczeniowe. Na pewno będą one doskonale podkreślały właściwości takiej potrawy. To, co wyróżnia niektóre sosy to przede wszystkim odpowiednie dodatki. Tutaj można zważyć, że nic tak bardzo dobrze nie wypełnia smaku takiego sosu jak dodatek pieczarek, smażonej cebulki, czy śliwki. Nie tylko używamy sosów typowo pieczeniowych. Zdarza się, że korzystamy z tych bardziej aromatycznych, którymi niewątpliwe są sos czosnkowy, śmietanowy, czy specjalny sos tzatziki. Na pewno bardzo dobrze można w tym uwzględnić wszelkiego rodzaju nowości mięsne, przygotowywane bardzo szybko i smacznie z sałatkami. Dzięki temu nasza potrawa będzie bardzo dobrze podkreślona. Sos ostry z pewnością będzie bardzo dobrze prezentował. Najprostsze odniesienie sosu, który można wykorzystać przykładowo do sałatki gyros, gdzie kawałki kurczaka pozostają bardzo dobrze postrzegane to przede wszystkim sos majonezowo-kechupowy. Oczywiście można uwzględnić także inne sosy.

Comments are closed.

  • Kuchnia i przepisyKuchnia i przepisy
    Bardzo ważnym czynnikiem dla wielu z nas jest zdrowie. Bez niego nasze życie nie byłoby tak funkcjonalne. O zdrowie należy bardzo szczególnie dbać, a na to jest kilka sposobów. Jednym …
  • Nowoczesne rozwiązania w kuchniNowoczesne rozwiązania w kuchni
    W dzisiejszych czasach o dobre urządzenie kuchni, czy też stosowanie nowoczesnych przepisów kulinarnych z całą pewnością nie jest trudno. A to dlatego, że i sprzętu, który ułatwia pracę i gotowanie …
  • To nie kuchnia to wielka księga potraw i tradycjiTo nie kuchnia to wielka księga potraw i tradycji
    W dzisiejszych czasach bardzo często szukamy inspiracji w kuchniach świata. Warto jednak zagłębić się w kuchnię chińską. Jest ona nie tylko bardzo bogata, zróżnicowana, ale jest ona zbiorem wielu przepisów …