Sosy do mięs

Sosy do mięs to niemal podstawa. Tutaj najbardziej można uwzględnić konkretne sosy pieczeniowe. Na pewno będą one doskonale podkreślały właściwości takiej potrawy. To, co wyróżnia niektóre sosy to przede wszystkim odpowiednie dodatki. Tutaj można zważyć, że nic tak bardzo dobrze nie wypełnia smaku takiego sosu jak dodatek pieczarek, smażonej cebulki, czy śliwki. Nie tylko używamy sosów typowo pieczeniowych. Zdarza się, że korzystamy z tych bardziej aromatycznych, którymi niewątpliwe są sos czosnkowy, śmietanowy, czy specjalny sos tzatziki. Na pewno bardzo dobrze można w tym uwzględnić wszelkiego rodzaju nowości mięsne, przygotowywane bardzo szybko i smacznie z sałatkami. Dzięki temu nasza potrawa będzie bardzo dobrze podkreślona. Sos ostry z pewnością będzie bardzo dobrze prezentował. Najprostsze odniesienie sosu, który można wykorzystać przykładowo do sałatki gyros, gdzie kawałki kurczaka pozostają bardzo dobrze postrzegane to przede wszystkim sos majonezowo-kechupowy. Oczywiście można uwzględnić także inne sosy.

Comments are closed.

  • Dieta wegetariańska sposobem na odżywianieDieta wegetariańska sposobem na odżywianie
    Istnieje wiele różnorodnych sposobów odżywiania. Najlepszym jest ten, który zakłada możliwość spożywania wszystkich rodzajów produktów. niemniej jednak należy pamiętać o wszelkich odmianach różnorodnego odżywiania. Wśród nich wymienić należy dietę wegetariańską. …
  • Kuchnia prosto z ChinKuchnia prosto z Chin
    Szczególne zainteresowanie budzi wśród nas kuchnia Chińska. Pod tym pojęciem kryje się nazwa zwyczajów kulinarnych wielu ludów, którzy to mieszkają na terenie Azji wschodniej. Warto jednak zauważyć, że kuchnia chińska …
  • Warmia i Mazury – kuchnia różnych narodówWarmia i Mazury – kuchnia różnych narodów
    Warmia i Mazury są to tereny bardzo bogate w jeziora, rzeki oraz lasy i to właśnie wpływa na fakt, że kuchnia tego regionu bazuje na rybach, grzybach i dziczyźnie. Jednak …