Sosy do mięs

Sosy do mięs to niemal podstawa. Tutaj najbardziej można uwzględnić konkretne sosy pieczeniowe. Na pewno będą one doskonale podkreślały właściwości takiej potrawy. To, co wyróżnia niektóre sosy to przede wszystkim odpowiednie dodatki. Tutaj można zważyć, że nic tak bardzo dobrze nie wypełnia smaku takiego sosu jak dodatek pieczarek, smażonej cebulki, czy śliwki. Nie tylko używamy sosów typowo pieczeniowych. Zdarza się, że korzystamy z tych bardziej aromatycznych, którymi niewątpliwe są sos czosnkowy, śmietanowy, czy specjalny sos tzatziki. Na pewno bardzo dobrze można w tym uwzględnić wszelkiego rodzaju nowości mięsne, przygotowywane bardzo szybko i smacznie z sałatkami. Dzięki temu nasza potrawa będzie bardzo dobrze podkreślona. Sos ostry z pewnością będzie bardzo dobrze prezentował. Najprostsze odniesienie sosu, który można wykorzystać przykładowo do sałatki gyros, gdzie kawałki kurczaka pozostają bardzo dobrze postrzegane to przede wszystkim sos majonezowo-kechupowy. Oczywiście można uwzględnić także inne sosy.

Comments are closed.

  • Przepyszna kuchnia kresowaPrzepyszna kuchnia kresowa
    Niesamowite smaki możemy znaleźć w kuchni kresowej, która łączy w sobie tradycje różnych krajów: Litwy, Ukrainy, Rosji oraz Austro – Węgier. Kuchnia kresowa jest bardzo smaczna, niestety jest również wysokokaloryczna. …
  • Uczenie się czegoś nowegoUczenie się czegoś nowego
    Dla większości kucharzy wykonywanie podstawowych potraw to absolutnie zajęcie, które można wykonywać z zamkniętymi oczami. Mało któremu szefowi kuchni przyjemność sprawia jednak odświeżanie tych samych przepisów w kółko i bez …
  • Jak powinna wyglądać nasza kolacja?Jak powinna wyglądać nasza kolacja?
    Wiele osób w dzisiejszych czasach stara się o to, aby się odchudzać. Diet jest naprawdę mnóstwo, a co jedna to bardziej wymyślna. W wielu wypadkach można sobie zrobić więc naprawdę …