Restauracyjne menu

Restauracje mają często bardzo obszerne menu. Zwykle ograniczają się do kotleta schabowego w wielu wydaniach, stosowne zupy, dania na ciepło pod względem gulaszu. Czasami zdarza się tak, że menu restauracji jest zbyt obszerne żeby wybrać określone danie. Znacznie łatwiej jest, kiedy menu jest okrojone, ale treściwe. Wszyscy na pewno docenią organizację takiego jadłospisu. Zacząć można od dania dnia, czyli zupy. Można wybrać pomiędzy żurkiem, barszczem czerwonym, a doskonałą zupa gulaszową. Jako danie drugie można wybierać pomiędzy kotletem schabowym w różnych odmianach (w panierce,z serem, z pieczarkami, z serem i ananasem, z szynką) można także poproście o inne dania takie jak karkówki, wątróbki, szaszłyki. Wszystko jest w ten sposób zorganizowane, aby można było jak najbardziej optymalnie posłużyć się swoimi zachciankami. Nie trzeba opychać się daniem głównym i nie mieć siły na spróbowanie innych posiłków. Najlepszy jest zawsze deser, który osładza każdy posiłek szczególnie po obiedzie.

Comments are closed.

  • Jedzenie potrafi być zabawneJedzenie potrafi być zabawne
    Dla wielu przygotowanie jedzenia jest to czynność nużąca i męcząca, zaś są i tacy, dla których to przyjemność. Zamiast jeść, co popadnie, najlepiej w chwili wielkiego głodu zmotywować się i …
  • Ciekawe pomysły na zdrowe śniadaniaCiekawe pomysły na zdrowe śniadania
    Nikt z nas nie lubi się źle odżywiać i przez cały dzień nie mieć energii do działania. Większość nas stara się bowiem względem dzisiejszych trendów naprawdę zdrowo żyć i nie …
  • Smaczne przepisy kulinarneSmaczne przepisy kulinarne
    Dzisiejszy świat jest bardzo zagoniony, szybki. Człowiek żyje w bardzo stresującym tempie. Nic więc dziwnego, że nieraz zdarza się tak, że po prostu nie mamy czasu na to, aby przyrządzić …