Restauracyjne menu

Restauracje mają często bardzo obszerne menu. Zwykle ograniczają się do kotleta schabowego w wielu wydaniach, stosowne zupy, dania na ciepło pod względem gulaszu. Czasami zdarza się tak, że menu restauracji jest zbyt obszerne żeby wybrać określone danie. Znacznie łatwiej jest, kiedy menu jest okrojone, ale treściwe. Wszyscy na pewno docenią organizację takiego jadłospisu. Zacząć można od dania dnia, czyli zupy. Można wybrać pomiędzy żurkiem, barszczem czerwonym, a doskonałą zupa gulaszową. Jako danie drugie można wybierać pomiędzy kotletem schabowym w różnych odmianach (w panierce,z serem, z pieczarkami, z serem i ananasem, z szynką) można także poproście o inne dania takie jak karkówki, wątróbki, szaszłyki. Wszystko jest w ten sposób zorganizowane, aby można było jak najbardziej optymalnie posłużyć się swoimi zachciankami. Nie trzeba opychać się daniem głównym i nie mieć siły na spróbowanie innych posiłków. Najlepszy jest zawsze deser, który osładza każdy posiłek szczególnie po obiedzie.

Comments are closed.

  • Nowoczesne rozwiązania w kuchni
    W dzisiejszych czasach o dobre urządzenie kuchni, czy też stosowanie nowoczesnych przepisów kulinarnych z całą pewnością nie jest trudno. A to dlatego, że i sprzętu, który ułatwia pracę i gotowanie …
  • Smakowanie posiłku przed komputerem
    Miliony ludzi mają nawyk, aby spożywać posiłki przed komputerem. Jest to bardzo zły nawyk, który znam z doświadczenia i akurat mnie spotkała za to kara. Dlaczego? Otóż mój posiłek wylądował …
  • Dieta wegetariańska sposobem na odżywianie
    Istnieje wiele różnorodnych sposobów odżywiania. Najlepszym jest ten, który zakłada możliwość spożywania wszystkich rodzajów produktów. niemniej jednak należy pamiętać o wszelkich odmianach różnorodnego odżywiania. Wśród nich wymienić należy dietę wegetariańską. …