Restauracyjne menu

Restauracje mają często bardzo obszerne menu. Zwykle ograniczają się do kotleta schabowego w wielu wydaniach, stosowne zupy, dania na ciepło pod względem gulaszu. Czasami zdarza się tak, że menu restauracji jest zbyt obszerne żeby wybrać określone danie. Znacznie łatwiej jest, kiedy menu jest okrojone, ale treściwe. Wszyscy na pewno docenią organizację takiego jadłospisu. Zacząć można od dania dnia, czyli zupy. Można wybrać pomiędzy żurkiem, barszczem czerwonym, a doskonałą zupa gulaszową. Jako danie drugie można wybierać pomiędzy kotletem schabowym w różnych odmianach (w panierce,z serem, z pieczarkami, z serem i ananasem, z szynką) można także poproście o inne dania takie jak karkówki, wątróbki, szaszłyki. Wszystko jest w ten sposób zorganizowane, aby można było jak najbardziej optymalnie posłużyć się swoimi zachciankami. Nie trzeba opychać się daniem głównym i nie mieć siły na spróbowanie innych posiłków. Najlepszy jest zawsze deser, który osładza każdy posiłek szczególnie po obiedzie.

Comments are closed.

  • Lampy ogrodowe ledLampy ogrodowe led
    Ogród jak z bajki. Posiadanie ogrodu jest niewątpliwie największa zaletą domów wolnostojących. Potencjał, jaki ma nawet najmniejszy skrawek zieleni za domem, jest ogromny. Często widzimy na stronach magazynów ogrodniczych ogrody …
  • Smak dniaSmak dnia
    Każdy z nas nieraz pewnie miał swoje zachcianki. Chodził za nim smak danej potrawy i było to tak silne, że musiał ją sobie przygotować, bo inaczej nie mógłby prawidłowo funkcjonować. …
  • Szybki deser dla gościSzybki deser dla gości
    Czasami zjawiają się niezapowiedziani goście a w domu nic do poczęstowania, żadnych ciasteczek, ani upieczonego ciasta. Jaki jest sposób na szybkie przygotowanie słodkości. Wtedy najlepiej szybko zrobić jakieś desery. Są …