Restauracyjne menu

Restauracje mają często bardzo obszerne menu. Zwykle ograniczają się do kotleta schabowego w wielu wydaniach, stosowne zupy, dania na ciepło pod względem gulaszu. Czasami zdarza się tak, że menu restauracji jest zbyt obszerne żeby wybrać określone danie. Znacznie łatwiej jest, kiedy menu jest okrojone, ale treściwe. Wszyscy na pewno docenią organizację takiego jadłospisu. Zacząć można od dania dnia, czyli zupy. Można wybrać pomiędzy żurkiem, barszczem czerwonym, a doskonałą zupa gulaszową. Jako danie drugie można wybierać pomiędzy kotletem schabowym w różnych odmianach (w panierce,z serem, z pieczarkami, z serem i ananasem, z szynką) można także poproście o inne dania takie jak karkówki, wątróbki, szaszłyki. Wszystko jest w ten sposób zorganizowane, aby można było jak najbardziej optymalnie posłużyć się swoimi zachciankami. Nie trzeba opychać się daniem głównym i nie mieć siły na spróbowanie innych posiłków. Najlepszy jest zawsze deser, który osładza każdy posiłek szczególnie po obiedzie.

Comments are closed.

  • Jak powinna wyglądać nasza kolacja?Jak powinna wyglądać nasza kolacja?
    Wiele osób w dzisiejszych czasach stara się o to, aby się odchudzać. Diet jest naprawdę mnóstwo, a co jedna to bardziej wymyślna. W wielu wypadkach można sobie zrobić więc naprawdę …
  • Pierwsze doświadczenia w kuchniPierwsze doświadczenia w kuchni
    Niemal każdy z nas nosi wśród wspomnień z okresu młodości i początków samodzielnego życia nieco wstydliwe obrazy swoich pierwszych kuchennych dokonań. Nazywanie ich dokonaniami już samo w sobie wywołuje uśmiech …
  • SezamSezam
    Sezam indyjski to roślina należąca do rodziny popławkowa tych. Należy ona do typu roślin jednorocznych oleistych. Obecnie można ją znaleźć w wielu krajach świata, jednak nie występuje ona w stanie …