Restauracyjne menu

Restauracje mają często bardzo obszerne menu. Zwykle ograniczają się do kotleta schabowego w wielu wydaniach, stosowne zupy, dania na ciepło pod względem gulaszu. Czasami zdarza się tak, że menu restauracji jest zbyt obszerne żeby wybrać określone danie. Znacznie łatwiej jest, kiedy menu jest okrojone, ale treściwe. Wszyscy na pewno docenią organizację takiego jadłospisu. Zacząć można od dania dnia, czyli zupy. Można wybrać pomiędzy żurkiem, barszczem czerwonym, a doskonałą zupa gulaszową. Jako danie drugie można wybierać pomiędzy kotletem schabowym w różnych odmianach (w panierce,z serem, z pieczarkami, z serem i ananasem, z szynką) można także poproście o inne dania takie jak karkówki, wątróbki, szaszłyki. Wszystko jest w ten sposób zorganizowane, aby można było jak najbardziej optymalnie posłużyć się swoimi zachciankami. Nie trzeba opychać się daniem głównym i nie mieć siły na spróbowanie innych posiłków. Najlepszy jest zawsze deser, który osładza każdy posiłek szczególnie po obiedzie.

Comments are closed.

  • Pomysł na potrawyPomysł na potrawy
    Pomysłem na specjalne potrawy może okazać się propozycja połączenia smaków. Czasami takie miksowanie staje się bardzo korzystne. Wiele osób jak najbardziej eksperymentuje biorąc pod uwagę doskonały smak ziół, a także …
  • Lenistwo prowadzi do otyłościLenistwo prowadzi do otyłości
    Świat oszalał, co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Ludzie przestali dbać o swoje zdrowie, nie liczy się organizm a wyścig za pieniądzem. Społeczeństwo nie ma czasu na gotowanie, preferuję …
  • Maliny – owoce nie tylko do deserówMaliny – owoce nie tylko do deserów
    Każdy z nas czeka z utęsknieniem na lato, które jak co roku zaoferuje nam owoce, dostępne w świeżej postaci tylko o tej porze roku. Truskawki, jagody, jeżyny, i maliny, które …