Popularne w kuchni mięso mielone

Sklepy oferują nam już przygotowane zmielone mięso, wieprzowe, wieprzowo – wołowe, drobiowe, rzadziej cielęce. Wykorzystywane jest w kuchni powszechnie, można z niego przygotować farsz, sos, kotlety mielone, pulpety, hamburgery – dobre, smaczne i niedrogie. Ponieważ głównie, mięso mielone przygotowuje się głównie z łopatki wieprzowej lub wołowej, wiele osób woli kupić w sklepie mięsnym wybrany przez siebie kawałek mięsa i poprosić o zmielenie na miejscu. W tym przypadku jest pewność, że mięso mielone jest takie jak chcemy. Potrawy z mielonego mięsa przygotowuje się dość szybko, a dla kogoś kto stawia w kuchni pierwsze kroki, nie są one problemem. Trzeba pamiętać, że mięso mielone z drobiu i dziczyzny musi być wykorzystane bezpośrednio po zmieleniu, mięso wieprzowe i wołowe, może leżeć w lodówce nieco dłużej. Gdy mamy za dużo zmielonego mięsa, możemy je również zamrozić, ale nie może być dłużej w zamrażarce niż trzy miesiące. Przestrzeganie terminów mrożenia jest bardzo ważne, ponieważ wiele produktów ma różne okresy przechowywania. Pamiętajmy, że od tego również zależy nasze zdrowie.

Comments are closed.

  • Nowoczesna kuchnia w naszym domuNowoczesna kuchnia w naszym domu
    Każdy kto buduje swój dom stara się ponad wszystko o kwestie takie jak wygoda i luksus w tym miejscu, w którym będzie chciał spędzić większą część swojego życia. Stąd też …
  • Czosnek w kuchniCzosnek w kuchni
    W okresie jesiennym i zimowym wiele osób posiada naprawdę bardzo duże problemy względem swojego samopoczucia. Naprawdę bardzo trudno jest bowiem zabezpieczyć się przed rzeczami takimi jak chociażby grypa, która jest …
  • Smaczne gotowanieSmaczne gotowanie
    Wielu z nas stara się o to, aby znaleźć w swoim bardzo zabieganym życiu chociażby chwilę wolnego czasu na przyjemności takie jak gotowanie, które pozwolą nam naprawdę bardzo dobrze się …