Popularne w kuchni mięso mielone

Sklepy oferują nam już przygotowane zmielone mięso, wieprzowe, wieprzowo – wołowe, drobiowe, rzadziej cielęce. Wykorzystywane jest w kuchni powszechnie, można z niego przygotować farsz, sos, kotlety mielone, pulpety, hamburgery – dobre, smaczne i niedrogie. Ponieważ głównie, mięso mielone przygotowuje się głównie z łopatki wieprzowej lub wołowej, wiele osób woli kupić w sklepie mięsnym wybrany przez siebie kawałek mięsa i poprosić o zmielenie na miejscu. W tym przypadku jest pewność, że mięso mielone jest takie jak chcemy. Potrawy z mielonego mięsa przygotowuje się dość szybko, a dla kogoś kto stawia w kuchni pierwsze kroki, nie są one problemem. Trzeba pamiętać, że mięso mielone z drobiu i dziczyzny musi być wykorzystane bezpośrednio po zmieleniu, mięso wieprzowe i wołowe, może leżeć w lodówce nieco dłużej. Gdy mamy za dużo zmielonego mięsa, możemy je również zamrozić, ale nie może być dłużej w zamrażarce niż trzy miesiące. Przestrzeganie terminów mrożenia jest bardzo ważne, ponieważ wiele produktów ma różne okresy przechowywania. Pamiętajmy, że od tego również zależy nasze zdrowie.

Comments are closed.

  • Gotowanie jajka na miękkoGotowanie jajka na miękko
    Często podejmujemy się wyzwania, jakim jest ugotowanie jajka na miękko. Wielu ludzi nie ma pojęcia jak się za to zabrać, także nadchodzę z pomocą. Należy przygotować garczek z wodą, mniej …
  • Gotowanie w kuchenceGotowanie w kuchence
    Coraz więcej osób stara się o to, aby kuchnia mogła się stać ich małym królestwem. Uważają owo miejsce jako doskonałe do tego, aby móc dobrze odpocząć i się zrelaksować. W …
  • Placki ziemniaczane na kilka sposobówPlacki ziemniaczane na kilka sposobów
    Bardzo wiele osób kocha przede wszystkim placki ziemniaczane. Są one pieczone w wielu domach. Przygotowanie ich nie jest trudne i poradzi sobie z tym każdy, nawet początkujący kucharz. Najcięższym elementem …