Popularne w kuchni mięso mielone

Sklepy oferują nam już przygotowane zmielone mięso, wieprzowe, wieprzowo – wołowe, drobiowe, rzadziej cielęce. Wykorzystywane jest w kuchni powszechnie, można z niego przygotować farsz, sos, kotlety mielone, pulpety, hamburgery – dobre, smaczne i niedrogie. Ponieważ głównie, mięso mielone przygotowuje się głównie z łopatki wieprzowej lub wołowej, wiele osób woli kupić w sklepie mięsnym wybrany przez siebie kawałek mięsa i poprosić o zmielenie na miejscu. W tym przypadku jest pewność, że mięso mielone jest takie jak chcemy. Potrawy z mielonego mięsa przygotowuje się dość szybko, a dla kogoś kto stawia w kuchni pierwsze kroki, nie są one problemem. Trzeba pamiętać, że mięso mielone z drobiu i dziczyzny musi być wykorzystane bezpośrednio po zmieleniu, mięso wieprzowe i wołowe, może leżeć w lodówce nieco dłużej. Gdy mamy za dużo zmielonego mięsa, możemy je również zamrozić, ale nie może być dłużej w zamrażarce niż trzy miesiące. Przestrzeganie terminów mrożenia jest bardzo ważne, ponieważ wiele produktów ma różne okresy przechowywania. Pamiętajmy, że od tego również zależy nasze zdrowie.

Comments are closed.

  • Uczenie się czegoś nowegoUczenie się czegoś nowego
    Dla większości kucharzy wykonywanie podstawowych potraw to absolutnie zajęcie, które można wykonywać z zamkniętymi oczami. Mało któremu szefowi kuchni przyjemność sprawia jednak odświeżanie tych samych przepisów w kółko i bez …
  • Smak obiadów domowychSmak obiadów domowych
    Jedzenie obiadów w naszych domach, powinno być od zawsze smakiem, który chcemy zapamiętać na całe życie. Należy się starać, aby wszystko, z czego na dany moment korzystamy, umiejętnie udało się …
  • Zła kuchniaZła kuchnia
    W naszych domostwach utarł się zwyczaj odnośnie jedzenia, który nie jest zbyt zdrowy dla nikogo. Jemy potrawy mocno solone, które mogą w przyszłości spowodować u nas tarczycę. Jemy potrawy pikantne, …