Popularne w kuchni mięso mielone

Sklepy oferują nam już przygotowane zmielone mięso, wieprzowe, wieprzowo – wołowe, drobiowe, rzadziej cielęce. Wykorzystywane jest w kuchni powszechnie, można z niego przygotować farsz, sos, kotlety mielone, pulpety, hamburgery – dobre, smaczne i niedrogie. Ponieważ głównie, mięso mielone przygotowuje się głównie z łopatki wieprzowej lub wołowej, wiele osób woli kupić w sklepie mięsnym wybrany przez siebie kawałek mięsa i poprosić o zmielenie na miejscu. W tym przypadku jest pewność, że mięso mielone jest takie jak chcemy. Potrawy z mielonego mięsa przygotowuje się dość szybko, a dla kogoś kto stawia w kuchni pierwsze kroki, nie są one problemem. Trzeba pamiętać, że mięso mielone z drobiu i dziczyzny musi być wykorzystane bezpośrednio po zmieleniu, mięso wieprzowe i wołowe, może leżeć w lodówce nieco dłużej. Gdy mamy za dużo zmielonego mięsa, możemy je również zamrozić, ale nie może być dłużej w zamrażarce niż trzy miesiące. Przestrzeganie terminów mrożenia jest bardzo ważne, ponieważ wiele produktów ma różne okresy przechowywania. Pamiętajmy, że od tego również zależy nasze zdrowie.

Comments are closed.

  • Ogłoszenie : kulinariaOgłoszenie : kulinaria
    Zazwyczaj, gdy widzimy jakieś ogłoszenia to po prostu decydujemy się na to, aby dowiedzieć się, co to właściwie jest. Zazwyczaj w takich ogłoszeniach jest bardzo dużo zawarte. Gdy na przykład …
  • Smak dniaSmak dnia
    Każdy z nas nieraz pewnie miał swoje zachcianki. Chodził za nim smak danej potrawy i było to tak silne, że musiał ją sobie przygotować, bo inaczej nie mógłby prawidłowo funkcjonować. …
  • Czysta i higieniczna kuchniaCzysta i higieniczna kuchnia
    Jak wiadomo w kuchni przygotowujemy posiłki dla całej rodziny. Nic więc dziwnego, że z pewnością chcemy, żeby kuchnia była przede wszystkim pomieszczeniem bardzo higienicznym. Trzeba bowiem pamiętać o tym, że …