Piece do pizzy

Własna pizzeria. Boom na włoskie jedzenie wydaje się powoli przemijać. Nowo otwarte pizzerie rzadko kiedy utrzymują swoją działalność przez dłuższy czas. jeśli marzymy o otwarciu lokalu tego typu, musimy mieć świadomość, że nasze jedzenie będzie tak dobre, że przyciągnie rzesze klientów.
Po pierwsze, musimy zatrudnić odpowiedniego kucharza. Nie może być to młodzik świeżo po szkole gastronomicznej. Nie stać nas na to, by uczył się na błędach w naszym lokalu. lepiej jest zaoferować pracę uznanemu pizzermanowi, nawet za odpowiednio wyższą stawkę.
Piece do pizzy, na których będziemy pracować, muszą być dobrej jakości i zachowywać mocną temperaturę grzania. Za wszelką cenę należy zachowywać je w czystości i dobrym stanie, gdyż bezpośrednio przekłada się to na jakość serwowanej przez nas pizzy.
Kolejnym ważnym elementem udanej pizzy są dodatki. Nie warto kupować tych słabej jakości, gdyż klient od razu się w tym zorientuje. Lepiej zainwestować w produkty droższe, ale o dobrej jakości, co przyciągnie do naszego lokalu rzesze klientów.

Leave a Reply

  • Facet w kuchni to nie stan klęski
    Mężczyzna jest najlepszym kucharzem i to nie jest wyssane z palca. Szefowie największych restauracji, do rządzenia w kuchni wyznaczają mężczyzn. I to nie tylko z powodu siły fizycznej potrzebnej do …
  • Kubki smakowe mężczyzn
    Każdy z nas wie, że mistrzami gotowania są właśnie mężczyźni. Znane są nam wszystkim nazwiska takich mężczyzn, jak na przykład Makłowicz czy Pascal. Kobiety robią to równie dobrze, jednak potrawa …
  • Jedzenie potrafi być zabawne
    Dla wielu przygotowanie jedzenia jest to czynność nużąca i męcząca, zaś są i tacy, dla których to przyjemność. Zamiast jeść, co popadnie, najlepiej w chwili wielkiego głodu zmotywować się i …