Oliwa z oliwek extra virgine

Oliwa z oliwek extra virgine. Oliwa z oliwek extra virgine jest doskonała do bardzo wielu dań, szczególnie dań kuchni włoskiej, takich jak spaghetti czy pizza. Do niedawna nie była zbyt popularna w Polsce, jednak dzisiaj z oliwy z oliwek korzysta prawie każda gospodyni. Często oliwa zastępuje zwykły olej rzepakowy czy słonecznikowy. Jest ona droższa od tradycyjnego oleju, jednak ze względu na wyjątkowe walory smakowe warto ją kupić. Dostępna jest ona w każdym sklepie i supermarkecie. Oczywiście ceny oliwy różnią się. Jednak nie zawsze cena jest wyznacznikiem jakości. Oliwa ma niezwykły kolor, a także specyficzny zapach, do którego trzeba się przyzwyczaić. Można dodawać ją do sałatek, sosów, dipów, podawać z pieczywem czy wykorzystywać do smażenia mięsa. Jest wyjątkowo aromatyczna i nadaje potrawom wyjątkowego smaku. Trudno jest wyobrazić sobie pyszne spaghetti przygotowane bez oliwy z oliwek. Jest ona również zdrowym tłuszczem, choć oczywiście powinniśmy stosować ją z umiarem. Na pewno jest to produkt, który powinien zagościć w naszych domach.

Leave a Reply

  • Maszynka do makaronuMaszynka do makaronu
    Maszynka do makaronu. W obecnych czasach coraz częściej zwracamy uwagę na produkty które jemy. Szukamy w sklepach ekologicznych artykułów, czytamy etykiety i staramy unikać się chemicznych dodatków. Nastała również moda …
  • Maszyny do pakowaniaMaszyny do pakowania
    Zarządzanie magazynem. Prowadzenie magazynu nigdy nie jest rzeczą łatwą do ogarnięcia. Okazuje się, że zgranie pracy ludzi, maszyn i zasobów towarowych w miejscu i czasie, jest wyzwaniem nawet dla doświadczonego …
  • Smaki różnych drogich potrawSmaki różnych drogich potraw
    Ludzie są takim dziwnym tworem, że lubują się w wydawaniu pieniędzy na drogie rzeczy, które są im zupełnie niepotrzebne. Ta zasada tyczy się również tematu jedzenia, co stanowi niesamowity paradoks. …