Magia świąteczna

Magia świąteczna jak najbardziej rozpoczyna się w kuchni podczas przygotowywania tych wszystkich potraw. Mając na uwadze święta bożonarodzeniowe trzeba wziąć pod uwagę specyfikę dań, które charakteryzują takie święta. Tutaj barszcz czerwony, czy też zupa grzybowa, karp, różnego rodzaju ryby to elementarne składniki wigilijnych potraw, których nie powinno zabraknąć. Z pewnością nieodłącznym dodatkiem do barszczu mogą okazać się uszka, pierogi lub specjalnie przygotowane paszteciki. W kwestii sałatek nie powinno zabraknąć śledziowej czy łososiowej w zależności od gustu. Dania typowo rybne to także ryba po grecku, która często wypełnia wigilijny stół. Śledzie podawane na różne sposoby to także elementarne składniki wigilii. Jak najbardziej świąteczne potrawy na kolejne dni nie charakteryzują się tylko potnie, chociaż groch z kapusta należy do ciekawych połączeń dania, które idealnie wypełnia smakiem całe danie również mięsne. Nie tylko groch, ale także kluski z makiem bywają często podawane.

Comments are closed.

  • Catering dla firm opoleCatering dla firm opole
    Catering dla firm w Opolu. Jak dobrze, że w obecnych czasach możemy korzystać z takiej usługi, jaką jest catering. Czyli usługę polegającą na przygotowaniu i dostarczeniu na zamówienie gotowych potraw …
  • Gotowanie jajka na miękkoGotowanie jajka na miękko
    Często podejmujemy się wyzwania, jakim jest ugotowanie jajka na miękko. Wielu ludzi nie ma pojęcia jak się za to zabrać, także nadchodzę z pomocą. Należy przygotować garczek z wodą, mniej …
  • Poradniki kulinarnePoradniki kulinarne
    Nie każdy od razu umie gotować. Wiele osób musi latami nabywać takie umiejętności. A i tak nie zawsze przynosi to odpowiednio satysfakcjonujące efekty. Warto jednak interesować się kulinariami, gdyż dzięki …