Kulinarne eksperymenty

Ostatnio podczas gotowania obiadu pozmieniałam trochę przepis na sałatkę. Dodałam kilka nowych produktów, odjęłam inne i efekt końcowy był zadowalający. Sałatka smakowała wszystkim i usłyszałam wiele pochwał z ust domowników. To było bardzo przyjemne, bo niestety bardzo rzadko się to zdarza, a szkoda… Jednakże stwierdziłam, że na prawdę warto eksperymentować. Zrobi się wówczas z dania wszystkim znanego jakieś danie niezwykłe. Wiadomo, że czasami eksperyment nie wyjdzie i potrawa nie jest już aż tak smakowita, ale eksperymentując z umiarem można osiągnąć wiele dobrego. Dlatego nie bójmy się eksperymentować. Czasami nawet z resztek jedzenia zalegających w lodówce można wyczarować świetne jedzenie, które wielu gości będzie uważało za jakiś niezwykły rarytas. My sami wiemy z czego to zrobiliśmy, ktoś inny nie i zaraz jest wymiana przepisami, a potem wielkie zdziwienie, że ta potrawa to nie jakieś gustowne danie, a tylko eksperyment kulinarny. Warto więc czasami zrobić coś innego i zbierać pochwały.

Comments are closed.

  • Zabudowy szklane WarszawaZabudowy szklane Warszawa
    Zabudowy szklane Warszawa. Szkło jest coraz częściej stosowanym materiałem do wykończenia wnętrz lub wykonywania rozmaitych konstrukcji. Na popularność szkła jako materiału wykończeniowego wpływ ma kilka czynników. A popularność ta sprawia, …
  • Kuchnie świata – infoKuchnie świata – info
    Trudno byłoby wyobrazić sobie życie i funkcjonowanie w nowoczesnym i postępowym dwudziestym pierwszym wieku, gdyby nie dostęp do odpowiednich źródeł, takich jak chociażby Internet. Tak się bowiem składa, że wyszukiwanie …
  • Smaki PodlasiaSmaki Podlasia
    Nie od dziś wiadomo, że Polska jest pięknym i niezwykle atrakcyjnym turystycznie krajem. Okazuje się jednak, że mamy tu nie tylko piękne i wartościowe tereny, ale także i wyjątkowe smaki. …