Kuchnia dla dbających o linię

W okresie wiosennym coraz więcej osób szuka sposobu na zrzucenie nadmiernych kilogramów, które pojawiły się na naszym ciele w okresie zimowym. Jedni zaczynają się więcej ruszać, a inni zaczynają zdrowiej się odżywiać. Warto jednak zauważyć, że każda dieta wymienia inne składniki, które nie tylko wspomogą odchudzanie, ale również je przyśpieszą. Prawda jest jednak taka, że nie jest potrzebna dieta, aby schudnąć. Wystarczy, bowiem zmienić sposób jedzenia, zrezygnować z kilku rzeczy, a efekty same się pojawią. Przede wszystkim nie trzy duże posiłki, a 5 małych. Po drugie nie jemy w nocy ani przed samym snem. Ostatni posiłek powinien mieć miejsce 3 godziny przed snem. Owoce i warzywa powinny być stałym elementem naszego dnia, natomiast słodycze powinny iść w zapomnienie. Zwiększona ilość spożywanej wody nie tylko pozytywnie wpłynie na nasze ciało, ale również na skórę jak i samopoczucie. Ograniczyć tłuszcze, a zwiększyć ilość ruchu. Ponadto kuchnia dietetyczna powinna być lekka, kolorowa i przygotowana z świeżych produktów, nigdy z mrożonych.

Comments are closed.

  • Ostre przyprawy – dla smaku i dla zdrowiaOstre przyprawy – dla smaku i dla zdrowia
    Polska kuchnia tym się charakteryzuje miedzy innymi, że występuje w niej bogactwo przypraw, szczególnie lubiane są przyprawy ostre, korzenne, pochodzenia wschodniego. Zawdzięczamy to tradycji przyrządzania najróżniejszego rodzaju mięs, gdzie dodawane …
  • Suszenie owocówSuszenie owoców
    W dzisiejszych czasach coraz mniej osób prowadzi już swoje przydomowe ogrody, w których rosły by piękne drzewa owocowe. W miejscach gdzie jeszcze zachowała się owa część działki wiele osób stara …
  • RisottoRisotto
    Risotto to jedna z najbardziej klasycznych włoskich potraw, która została przyjęta w wielu Europejskich kuchniach, gdzie występują rodzime warianty tego dania. Bazę dla tego dania stanowi ryż, który jest podsmażany …