Jak smażyć mięso?

Wydawać by się mogło, że smażenie mięsa jest bardzo prostym procesem, którego wykonanie nie jest zadaniem trudnym. Aby jednak uzyskać naprawdę dobre efekty działania, a więc takie, że mięso będzie bardzo smaczne, wilgotne, a przy tym dobrze przygotowane, trzeba znać odpowiednie techniki działania w tym zakresie. Możliwości są naprawdę spore, ponieważ tak naprawdę, i technik smażenia jest wiele. Wszystko zależy od mięsa, które bierzemy pod uwagę. Najkrócej smażyć powinno się z całą pewnością przede wszystkim drób. A to dlatego, że mięso drobiowe jest dość kruche i szybko się ścina, przez co daje dobry smak. Filet z kurczaka pokrojony w paski usmaży się w przeciągu kilku minut – tak samo, jak wieprzowina. W przypadku tych mięs trzeba jednak uważać, by wysmażyć je całkowicie, gdyż surowe mogą wyrządzić krzywdę. Wołowinę zaś, wysmażyć możemy na trzy sposoby – krwiście, średnio i tak, by się wypiekła. Najczęściej wybieramy środkową opcję, ale znajdziemy zwolenników wszystkich trzech spośród nich.

Comments are closed.

  • Strona internetowa o gotowaniuStrona internetowa o gotowaniu
    Jeśli lubimy gotować i zajmujemy się gotowaniem w sposób hobbystyczny, bardzo często jesteśmy zainteresowani dzieleniem się swoją pasją. Zawsze mamy dwie możliwości, czyli możemy dzielić się naszymi przepisami, czy sposobami …
  • Wyciskane soki źródłem zdrowiaWyciskane soki źródłem zdrowia
    Jeżeli chcemy zachować siły witalne do późnej starości, lekarze na całym świecie zalecają nam picie tylko i wyłącznie własnoręcznie wysikanych soków z owoców. Zawierają one całe bukiety witamin oraz minerałów …
  • Apartament w zakopanemApartament w zakopanem
    Weekend w górach. Góry stają się coraz bardziej popularnym kierunkiem wśród osób spragnionych odpoczynku. Podczas, gdy jeszcze kilka lat temu w okresie wakacyjnym, praktycznie wszyscy ruszali na północ, w kierunku …