Jak smażyć mięso?

Wydawać by się mogło, że smażenie mięsa jest bardzo prostym procesem, którego wykonanie nie jest zadaniem trudnym. Aby jednak uzyskać naprawdę dobre efekty działania, a więc takie, że mięso będzie bardzo smaczne, wilgotne, a przy tym dobrze przygotowane, trzeba znać odpowiednie techniki działania w tym zakresie. Możliwości są naprawdę spore, ponieważ tak naprawdę, i technik smażenia jest wiele. Wszystko zależy od mięsa, które bierzemy pod uwagę. Najkrócej smażyć powinno się z całą pewnością przede wszystkim drób. A to dlatego, że mięso drobiowe jest dość kruche i szybko się ścina, przez co daje dobry smak. Filet z kurczaka pokrojony w paski usmaży się w przeciągu kilku minut – tak samo, jak wieprzowina. W przypadku tych mięs trzeba jednak uważać, by wysmażyć je całkowicie, gdyż surowe mogą wyrządzić krzywdę. Wołowinę zaś, wysmażyć możemy na trzy sposoby – krwiście, średnio i tak, by się wypiekła. Najczęściej wybieramy środkową opcję, ale znajdziemy zwolenników wszystkich trzech spośród nich.

Comments are closed.

  • Dieta i kuchniaDieta i kuchnia
    W zależności od tego w jakim jesteśmy stanie zdrowia oraz w zależności od naszego trybu życia musimy nieco inaczej się odżywiać. Nie wszystkie potrawy możemy spożywać bez obaw o nasze …
  • Placki ziemniaczanePlacki ziemniaczane
    Któż z nas nie zna placków ziemniaczanych? Każdy z nas próbował ich chociaż raz. Placki ziemniaczane są bardzo pyszne i wielu z nas uznaje je za swoje najlepsze danie. Każdy …
  • Dobre przekąskiDobre przekąski
    Każdy ma swoje własne przekąski. Jedni kochają zupy w tym zakresie, inni pozostają zaprezentowani jako drobne dania będące jedynie zachętą dla dania głównego. Przekąską może być przede wszystkim drobnostka. Tutaj …