Gdzie jeść

Ostatnio bardzo często można spotkać się ze stwierdzeniem ludzi, którzy twierdzą, że nie opłaca się przygotowywać posiłków w domu. Twierdzą oni, że jest to nieopłacalne patrząc na koszty produktów, koszty energii elektrycznej no i własny wysiłek. Wolą zjeść w restauracji i twierdzą, że to na co człowiek ma ochotę, to sobie zje. Jednakże ja tak nie uważam. Oczywiście, jeżeli są osoby, które nie mają czasu na gotowanie, bo całymi dniami przebywają w pracy to wiadomo, że niestety muszą zjeść na mieście. Jednak osoby, które ten obiad mogą ugotować powinny to zrobić w domowej kuchni. Po pierwsze jako powód mogę podać to, że jemy to na co mamy ochotę. Po drugi potrawa jest na pewno świeżo przygotowana. Potrawa jest właściwie przygotowana ze świeżych produktów i zrobimy ją według własnych upodobań. Oczywiście w restauracji też muszą być dobre potrawy, jednak do ich świeżości mam pewne wątpliwości. Na obiad czekamy góra pięć minut, więc oznacza to, że potrawy są wcześniej przygotowywane a potem odgrzewane.

Comments are closed.

  • Oliwa z oliwek ekologicznaOliwa z oliwek ekologiczna
    Własna pizzeria. Boom na włoskie jedzenie wydaje się powoli przemijać na naszym rynku kulinarnym. Jeszcze kilka lat temu w nawet małym mieście było kilka czy nawet kilkanaście pizzerii, z których …
  • Potrawy łączące skrajne smakiPotrawy łączące skrajne smaki
    Potrawy, które łączą w sobie różne smaki nie są wymysłem nowoczesnych kucharzy. Przykładem jest Ameryka Łacińska, w której tradycyjną potrawą, znaną i lubianą od pokoleń jest kurczak mole, czyli kawałki …
  • Produkty sezonowe podstawą kuchni południowejProdukty sezonowe podstawą kuchni południowej
    Każdy, kto odwiedził południowe kraje Europy, wie, że produkty żywnościowe używane w tamtejszej gastronomii są niebywale świeże, smaczne, a po warzywach i owocach widać, że dojrzewały w południowym słońcu, nie …