Facet w kuchni to nie stan klęski

Mężczyzna jest najlepszym kucharzem i to nie jest wyssane z palca. Szefowie największych restauracji, do rządzenia w kuchni wyznaczają mężczyzn. I to nie tylko z powodu siły fizycznej potrzebnej do przygotowania dużej ilości potraw, czy z uwagi na ich przywódcze predyspozycje do kierowania zespołami ludzi, ale przede wszystkich dla ich zdolności kulinarnych. Mężczyzna nie boi się podejmowania wyzwań i realizując swoje ambicje zawodowe ciągle poszukuje nowych rozwiązań. Powtarzalność serwowanych dań wynika u mężczyzn z większego zaufania do precyzyjnego odmierzania składników niż zaufania do smaku. Wytrzymałość na stres, punktualność i zdolności organizacyjne pewnie też ma swoje uzasadnienie dla męskiego wyboru. Nie bądźmy męskimi szowinistami, kobiety też to potrafią, jednak jak się okazuje w praktyce mężczyźni się w praktyce sprawdzają częściej od swej pięknej konkurencji. Oddzielnym tematem jest facet w kuchni domowej. Dobrze jak potrafi się relaksować po pracy zawodowej pomagając w kuchni czy wręcz samemu przeprowadzając jakieś pomysły kulinarne. Gorzej jak to jest dla niego dodatkowy znienawidzony obowiązek, do którego jest przymuszany, a wręcz przez nieroztropnego partnera dręczone jest jego ego. Na szczęście jest coraz więcej prawdziwych mężczyzn, którzy potrafią coś upichcić i sprawia im to przyjemność.

Comments are closed.

  • Potrawy, które zachęcają każdego PolakaPotrawy, które zachęcają każdego Polaka
    W Polsce panuje bardzo tradycyjna kultura jedzenia. Nie lubimy za bardzo eksperymentów kulinarnych. Brzydzimy się nawet niektórymi rozwiązaniami na świecie. Prawdopodobnie nikt z nas nie strawiłby larwy podanej na talerzu …
  • Włoskie posiłkiWłoskie posiłki
    Każdy z nas jadł kiedyś włoskie jedzenie. Spaghetti, pizza, kto z nas ich nie lubi? Jeśli już znajdą się takie osoby to nielicznie. Kuchnie włoska cieszy specyficznym smakiem. Najczęściej są …
  • Nietypowe produkty kulinarne, czyli ulubione posiłki różnych narodówNietypowe produkty kulinarne, czyli ulubione posiłki różnych narodów
    Widząc, jak Chińczycy z apetytem konsumują tysiącletnie jaja, dziwimy się, jak można jeść zepsute i zgniłe jaja. Tymczasem, jest to narodowy przysmak, który oczywiście nie ma tysiąca lat, ale wygląda, …