Amerykanie, czyli specjaliści od grillowania

Zdecydowanymi specjalistami od grillowania, które w Polsce jest obecnie bardzo popularne, są amerykanie. W tym kraju możemy spotkać się nie tylko z licznymi potrawami jakie przyrządzane są na grillu, ale również z przygotowywaniem całych przyjęć, jakie bardzo często możemy zobaczyć na amerykańskich filmach. Takie przyjęcia przygotowywane są zarówno w celu spotkania się ze znajomymi, jak i rodzinami. Tradycja grillowania mięsa pojawiła się po raz pierwszy w Teksasie. W tym regionie mieliśmy bardzo dużych hodowców mięsa, jacy bardzo często organizowali przyjęcia na jakich podawano grillowaną wołowinę. Jeśli chodzi o typową potrawę z amerykańskiego grilla to możemy zaliczyć żeberka. Jedną z charakterystycznych cech przygotowywanego przez amerykanów mięsa z grilla jest ich odpowiednie przyprawianie. Mięso przyprawiane jest przed rozpoczęciem jego grillowania, co jest znacznie rzadziej spotykane na polskich przyjęciach z grillem. Ważną potrawą z grilla dla amerykanów jest również ich tradycyjna kukurydza jaka podawana jest z masłem. W Polsce znacznie częściej możemy na grillach znaleźć takie potrawy, jak kaszanka, czy kiełbasa. Coraz bardziej popularne stają się, bardzo popularne w Ameryce, gotowe sosy do mięsa oraz potraw z grilla.

Comments are closed.

  • Facet w kuchni to nie stan klęskiFacet w kuchni to nie stan klęski
    Mężczyzna jest najlepszym kucharzem i to nie jest wyssane z palca. Szefowie największych restauracji, do rządzenia w kuchni wyznaczają mężczyzn. I to nie tylko z powodu siły fizycznej potrzebnej do …
  • Smaki różnych drogich potrawSmaki różnych drogich potraw
    Ludzie są takim dziwnym tworem, że lubują się w wydawaniu pieniędzy na drogie rzeczy, które są im zupełnie niepotrzebne. Ta zasada tyczy się również tematu jedzenia, co stanowi niesamowity paradoks. …
  • Pierwsze doświadczenia w kuchniPierwsze doświadczenia w kuchni
    Niemal każdy z nas nosi wśród wspomnień z okresu młodości i początków samodzielnego życia nieco wstydliwe obrazy swoich pierwszych kuchennych dokonań. Nazywanie ich dokonaniami już samo w sobie wywołuje uśmiech …