Amerykanie, czyli specjaliści od grillowania

Zdecydowanymi specjalistami od grillowania, które w Polsce jest obecnie bardzo popularne, są amerykanie. W tym kraju możemy spotkać się nie tylko z licznymi potrawami jakie przyrządzane są na grillu, ale również z przygotowywaniem całych przyjęć, jakie bardzo często możemy zobaczyć na amerykańskich filmach. Takie przyjęcia przygotowywane są zarówno w celu spotkania się ze znajomymi, jak i rodzinami. Tradycja grillowania mięsa pojawiła się po raz pierwszy w Teksasie. W tym regionie mieliśmy bardzo dużych hodowców mięsa, jacy bardzo często organizowali przyjęcia na jakich podawano grillowaną wołowinę. Jeśli chodzi o typową potrawę z amerykańskiego grilla to możemy zaliczyć żeberka. Jedną z charakterystycznych cech przygotowywanego przez amerykanów mięsa z grilla jest ich odpowiednie przyprawianie. Mięso przyprawiane jest przed rozpoczęciem jego grillowania, co jest znacznie rzadziej spotykane na polskich przyjęciach z grillem. Ważną potrawą z grilla dla amerykanów jest również ich tradycyjna kukurydza jaka podawana jest z masłem. W Polsce znacznie częściej możemy na grillach znaleźć takie potrawy, jak kaszanka, czy kiełbasa. Coraz bardziej popularne stają się, bardzo popularne w Ameryce, gotowe sosy do mięsa oraz potraw z grilla.

Comments are closed.

  • Zdrowe kwaśne smakiZdrowe kwaśne smaki
    Bez dwóch zdań każdy kraj posiada swój charakterystyczny styl, tradycję, historię i zwyczaje. Większość państw często przyczynia się także do powstawania typowych tylko dla tego kraju potraw, jednakże są one …
  • Smak dniaSmak dnia
    Każdy z nas nieraz pewnie miał swoje zachcianki. Chodził za nim smak danej potrawy i było to tak silne, że musiał ją sobie przygotować, bo inaczej nie mógłby prawidłowo funkcjonować. …
  • Kuchnia i przepisyKuchnia i przepisy
    Bardzo ważnym czynnikiem dla wielu z nas jest zdrowie. Bez niego nasze życie nie byłoby tak funkcjonalne. O zdrowie należy bardzo szczególnie dbać, a na to jest kilka sposobów. Jednym …