Amerykanie, czyli specjaliści od grillowania

Zdecydowanymi specjalistami od grillowania, które w Polsce jest obecnie bardzo popularne, są amerykanie. W tym kraju możemy spotkać się nie tylko z licznymi potrawami jakie przyrządzane są na grillu, ale również z przygotowywaniem całych przyjęć, jakie bardzo często możemy zobaczyć na amerykańskich filmach. Takie przyjęcia przygotowywane są zarówno w celu spotkania się ze znajomymi, jak i rodzinami. Tradycja grillowania mięsa pojawiła się po raz pierwszy w Teksasie. W tym regionie mieliśmy bardzo dużych hodowców mięsa, jacy bardzo często organizowali przyjęcia na jakich podawano grillowaną wołowinę. Jeśli chodzi o typową potrawę z amerykańskiego grilla to możemy zaliczyć żeberka. Jedną z charakterystycznych cech przygotowywanego przez amerykanów mięsa z grilla jest ich odpowiednie przyprawianie. Mięso przyprawiane jest przed rozpoczęciem jego grillowania, co jest znacznie rzadziej spotykane na polskich przyjęciach z grillem. Ważną potrawą z grilla dla amerykanów jest również ich tradycyjna kukurydza jaka podawana jest z masłem. W Polsce znacznie częściej możemy na grillach znaleźć takie potrawy, jak kaszanka, czy kiełbasa. Coraz bardziej popularne stają się, bardzo popularne w Ameryce, gotowe sosy do mięsa oraz potraw z grilla.

Comments are closed.

  • Kuchnie świata – czym się od siebie różniąKuchnie świata – czym się od siebie różnią
    Kultury ludzi z różnych stron świata zawsze bardzo różnią się od siebie nawzajem – do tego nie trzeba chyba przekonywać absolutnie nikogo. Nie inaczej jest także w temacie kulinariów i …
  • Jak smażyć mięso?Jak smażyć mięso?
    Wydawać by się mogło, że smażenie mięsa jest bardzo prostym procesem, którego wykonanie nie jest zadaniem trudnym. Aby jednak uzyskać naprawdę dobre efekty działania, a więc takie, że mięso będzie …
  • Kubki smakowe mężczyznKubki smakowe mężczyzn
    Każdy z nas wie, że mistrzami gotowania są właśnie mężczyźni. Znane są nam wszystkim nazwiska takich mężczyzn, jak na przykład Makłowicz czy Pascal. Kobiety robią to równie dobrze, jednak potrawa …