Amerykanie, czyli specjaliści od grillowania

Zdecydowanymi specjalistami od grillowania, które w Polsce jest obecnie bardzo popularne, są amerykanie. W tym kraju możemy spotkać się nie tylko z licznymi potrawami jakie przyrządzane są na grillu, ale również z przygotowywaniem całych przyjęć, jakie bardzo często możemy zobaczyć na amerykańskich filmach. Takie przyjęcia przygotowywane są zarówno w celu spotkania się ze znajomymi, jak i rodzinami. Tradycja grillowania mięsa pojawiła się po raz pierwszy w Teksasie. W tym regionie mieliśmy bardzo dużych hodowców mięsa, jacy bardzo często organizowali przyjęcia na jakich podawano grillowaną wołowinę. Jeśli chodzi o typową potrawę z amerykańskiego grilla to możemy zaliczyć żeberka. Jedną z charakterystycznych cech przygotowywanego przez amerykanów mięsa z grilla jest ich odpowiednie przyprawianie. Mięso przyprawiane jest przed rozpoczęciem jego grillowania, co jest znacznie rzadziej spotykane na polskich przyjęciach z grillem. Ważną potrawą z grilla dla amerykanów jest również ich tradycyjna kukurydza jaka podawana jest z masłem. W Polsce znacznie częściej możemy na grillach znaleźć takie potrawy, jak kaszanka, czy kiełbasa. Coraz bardziej popularne stają się, bardzo popularne w Ameryce, gotowe sosy do mięsa oraz potraw z grilla.

Comments are closed.

  • Oliwa z oliwek extra virgineOliwa z oliwek extra virgine
    Oliwa z oliwek extra virgine. Oliwa z oliwek extra virgine jest doskonała do bardzo wielu dań, szczególnie dań kuchni włoskiej, takich jak spaghetti czy pizza. Do niedawna nie była zbyt …
  • Maszynka do makaronuMaszynka do makaronu
    Maszynka do makaronu. W obecnych czasach coraz częściej zwracamy uwagę na produkty które jemy. Szukamy w sklepach ekologicznych artykułów, czytamy etykiety i staramy unikać się chemicznych dodatków. Nastała również moda …
  • Najlepsze sposoby na gotowanieNajlepsze sposoby na gotowanie
    Istnieje masa różnych sposobów, dzięki którym gotowanie staje się łatwiejsze. Jedzenie niektórych posiłków, jest dla nas szansą na dostanie do obiadu, faktycznie czegoś najbardziej dla nas wartościowego. Nie można zapomnieć, …